« بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ »
  • تماس

موضوع: "روانشناسی"

تشویق زیادی ممنوع!

نوشته شده توسطكبري جعفري 17ام آبان, 1400

تشویق

 

تشویق زیادی ممنوع! تا تشویق برای کودک بی ارزش نشود و نیز او پرتوقع نشده و برای هر کاری تشویق نخواهد.

کودک را تشویق کنید؛ ولی نه آن قدر که مغرور و خودبین شود.

به کودک پاداش بدهید نه رشوه؛ رشوه، باج دهی است و محتوی یک قرار قبلی، بنابراین نگویید ” اگر این کار رو بکنی من…” پاداش، بدون قرار قبلی صورت می گیرد.

 بین نوع تشویق و عمل کودک، تناسب برقرار کنید.

 بد قولی نکنید.

 قدردانی کنید نه ارزیابی. نگویید ” تو بهترین…” بگویید “این کار تو مرا خوشحال کرد.”

 

 

کنارهم لذت ببرید

نوشته شده توسطكبري جعفري 29ام دی, 1397

6راه متنوع برای باخانواده بودن

 

دنیای پرمشغله امروز شکاف زیادی را در خانواده‌ها ایجاد کرده است. آن‌ها کمتر فرصت بایکدیگر بودن را پیدا می‌کنند؛ یک نفر در آشپزخانه، یک نفر در اتاق‌خواب، یک نفر در حال درس خواندن و یک نفر هم در حال چک کردن شبکه‌های اجتماعی است. اما روش‌های ساده‌ای برای لذت بردن از دورهمی‌های خانوادگی وجود دارد که ما به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

 

خانواده

 

اگر در طول روز تنها 2-3 ساعت در کنار اعضای خانواده خود هستید و یا تنها در آخر هفته‌ها مجالی برای باهم بودن پیدا می‌کنید، باید برای همان زمان اندک برنامه‌ریزی داشته باشید تا از حضور در جمع خانوادگی نهایت لذت را ببرید. هر خانواده علایق خاص خود را دارد، اما ما با رعایت احترام به سلایق آنها، برنامه‌هایی را تدارک دیده‌ایم تا با اجرای آنها خاطرات خوشی را از دورهمی‌های خانوادگی برای خود رقم بزنید.

 

بفرمایید شام با خانواده

غذا خوردن در کنار همدیگر متأسفانه در برخی از خانواده‌ها مورد غفلت قرار می‌گیرد. این امر نه تنها باعث شادی و نشاط در خانواده می‌شود بلکه می‌تواند تأثیرات فوق‌العاده‌ای در کودکان و نوجوانان داشته باشد؛ محققان دریافته‌اند که شام خوردن در جمع خانوادگی باعث سلامت روانی، بالا بردن اعتمادبه‌نفس، انعطاف‌پذیری، از بین بردن افسردگی، پیشرفت و قوی کردن روابط بین والد و فرزند می‌شود.(1) اگر در طول هفته به علت ساعات کاری و برنامه‌های مختلف فرصت نمی‌کنید یک وعده غذایی را کنار هم باشید، روزهایی را در هفته مشخص کنید به صورت نوبتی یا دسته جمعی آن را تهیه و کنار هم میل کنید.

ادامه »

خلاقیت؛ پایه تحکیم زندگی مشترک

نوشته شده توسطكبري جعفري 2ام دی, 1397

گاهی ممکن است روابط مان با دیگران دچار تنش و ناراحتی شود؛ معمولاً می‌توان برای رفع این ناراحتی از طرف مقابل فاصله گرفت، تا رابطه مقداری بهبود و تسکین یابد. در روابط با دیگری اغلب هیچ ریسمانی شما را به یکدیگر گره نزده است. پس از مدتی دوری گزیدن هنگامی که به سوی یکدیگر بازمی گردید، زمان مشکلات را حل کرده است.

 

همسران

 

اما در ازدواج شما به هم گره خورده‌اید و نمی‌توانید بدون به خطر انداختن زندگی مشترکتان از یکدیگر فاصله بگیرید. این گره خوردن در ازدواج معمای پیچیده آن است که طی سلسله مقالاتی با کمک گرفتن از تئوری انتخاب در روان شناسی در پی حل آن هستیم.

 

آسیب‌های همیشه باهم بودن

چون شما باور دارید که نمی‌توانید از هم فاصله بگیرید بیش از هرنوع رابطه دیگر، از هفت رفتار مخرب استفاده می‌کنید که این رفتارها بی شک بر ازدواج شما صدمه وارد می‌کند. بر اساس این باور، هر یک از زوجین می‌خواهند حرف خودشان را به کرسی بنشانند، بحث را با حرف نیش دارتری به خاتمه برسانند، همسر خود را تغییر دهند، به دیگری بقبولانند که اشتباه می‌کند، دیگری را به خاطر مشکلی که پیش آمده سرزنش کنند، مداوم دیگری را متهم به عدم توجه داشتن به نیازها (نیازها و حل اختلاف نیازها در مقالات قبل بررسی شد) و حل مسائل زندگی می کنند.

این رفتارهای مخرب چاشنی هر روزه روابط ما با همسرمان است. عادت به این گفتار و رفتارها، متاسفانه هر روز روابط را به سمت سردی و جدایی عاطفی بیشتر سوق می‌دهد؛ مگر اینکه ایستاد، اندیشید، روابط را بررسی کرد و مسیراین قطار را بر ریل دیگری انداخت.

ادامه »

همسرتان را به دنیای مطلوبتان راه دهید

نوشته شده توسطكبري جعفري 2ام دی, 1397


همه ی ما دنیایی به نام دنیای مطلوب داریم؛ تصویری آرمانی و دلخواه که آرزو داریم در آن زندگی کنیم. با آنکه این آرزو قسمت کوچکی از حافظه ی ما است با این حال در تصمیم گیری ها و نوع زندگی ما بسیار تاثیرگزار است.

 

همسران

 

دنیای مطلوب در حین تولد در ما ایجاد می شود. از بدو تولد هرگاه یک یا چند نیاز اساسی مان (که در مقالات قبل 5 نیاز بنیادین انسانی مورد بررسی قرار گرفت) خیلی خوب و کامل برآورده شد، آن احساس خوب را مانند تصویری دوست داشتنی در حافظه ی بلندمدت مان نگه می داریم؛ مجموعه ای از این تصاویر دنیای مطلوب ما را در طی بزرگ شدنمان شکل می دهد و تا لحظه ی مرگ نیز همراه با بازآفرینی و بازسازی های پی در پی درحال شکل گیری خواهد بود.

محتویاتی که در این دنیای مطلوب ذخیره می شود سه دسته اند:

1- افرادی که دوست شان داریم و تصویر خودمان که دائما در حال تغییر است.

2- اموال، مادیات و چیزهای ارزشمند.

3- نظام باورها، ایدئولوژی ها و عمیق ترین عقاید ما (دینی و غیردینی).

از آنجا که این مجموعه، تجلی ذهنی دنیای ایده آل و در واقع مدینه فاضله ی هریک از ماست، تئوری انتخاب به آن دنیای مطلوب می گوید.

همان طور که در مقالات قبل گفتیم، تمامی آنچه از صبح تا شب از ما سر میزند یک رفتار است و تصاویر دنیای مطلوب می تواند انگیزه ی نیرومندی برای رفتارهای ما باشد. در واقع ما انسانها در تمام طول زندگی مان قصد داریم به افراد و باورهایی که برایمان مطلوب است برسیم پس بی ربط نیست اگر بگوییم تصاویر دنیای مطلوب، فرمانده ی زندگی ما و فرمانده ی رفتارهای ما در طول زندگی است.

بی شک تمام افرادی که با هم ازدواج می کنند، هریک در دنیای مطلوب خودشان قرار دارند. تمامی همسران امیدوارند تصاویر خوشایندی که از هم دارند به طور عینی (نه فقط آرمانی) تا پایان زندگی شان تداوم داشته باشد اما این آرزو، دقیقا همان خواسته ای است که بسیاری از زوج ها نمی توانند در زندگی محقق کنند.

از آنجایی که دنیای مطلوب ما حاوی تصاویری از خواسته های ماست وظیفه شخصی خودمان است که برای تطبیق واقعیت بیرونی با این تصاویر ذهنی راهی پیدا کنیم. چنانچه نتوانیم راه موثری پیدا کنیم رفتارهایی که برای رسیدن به این خواسته ها انجام می دهیم روز به روز ناکام تر می شوند. به طور مثال، زن برای رسیدن به خواسته های دنیای مطلوبش از رفتارهای مخربی چون غرغر و سرزنش (7 رفتار مخرب و 7 رفتار سازنده در مقالات قبل مورد بررسی قرار گرفت) استفاده می کند و مرد برای رسیدن به تصاویر دنیای مطلوبش از انتقاد و شکایت بهره می برد. اینگونه است که انتخاب رفتارهای مخرب به جای رفتارهای سازنده، همسران را هر روز از رسیدن به خواسته هایشان دورتر می سازد و در نهایت طلاق عاطفی جای خود را در زندگی زناشویی باز می کند.

ادامه »

چرا شبها زود باید خوابید؟

نوشته شده توسطكبري جعفري 17ام فروردین, 1397

 


بارها و بارها شنیده ایم که به خواب شبانه زود تاکید زیادی می‌کنند، چه برای کاهش وزن و چه برای افزایش وزن، علت این همه تاکید چیست؟ قبل از پرداختن به هر نکته‌ای باید بدانید که خواب کافی و به‌موقع در کنار یک برنامه غذایی اصولی در چند مورد نقش اساسی دارد؛

اول از همه به حفظ سلامت بدن کمک می‌کند، همچنین باعث جذب مواد معدنی شده و در راستای همین مواد زائد را از بدن دفع می‌کند. اما در ادامه بهتر است بدانید در هر ساعتی چه اتفاقاتی رخ می‌دهد.

 

ساعت ۹ تا ۱۱ شب 
زمانی است برای از بین بردن مواد سمی و غیرضروری که این عملیات توسط آنتی‌اکسیدان‌ها انجام می‌شود. در این ساعات بهتر است بدن‌تان در حال آرامش باشد، در غیر این صورت بر سلامتی خود اثر منفی گذاشته‌اید.

ساعت ۱۱ تا یک نیمه‌شب
عملیات از بین بردن مواد سمی در کبد ادامه دارد، البته اگر شما در خواب عمیق غوطه‌ور باشید. ضمنا در این مدت، با فعال‌تر شدن هورمون رشد و بازسازی، ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده و جایگزینی سلول‌های از بین رفته صورت می‌پذیرد.

ساعت یک تا سه نیمه شب
عملیات سم‌زدایی در کیسه صفرا طی یک خواب عمیق به طور مناسب انجام می‌گیرد.

ساعت سه تا پنج صبح
عملیات سم‌زدایی در ریه‌ها اتفاق می‌افتد. برخی مواقع دیده می‌شود که افراد در این زمان به سرفه یا عطسه شدید دچار می‌شوند.

ساعت ۵ تا ۷ صبح
ادامه این عملیات در روده بزرگ کامل‌تر شده و نهایتا به عمل دفع مواد زائد منجر می‌شود.

ساعت ۷ تا ۹ صبح
• جذب مواد مغذی به بهترین وضع صورت می‌‌گیرد، پس بهتر است صبحانه را میل کنید. افرادی که بیمار هستند، بهتر است صبحانه را ساعت ۶:۳۰ میل کنند. لازم به یادآوری است که در بین وعده‌های غذایی صرف صبحانه از اهمیت ویژه‌ای برای سلامتی و نشاط برخوردار است.

ادامه »