موضوع: "ایام بندگی"
تفاوت ماه رجب با دیگر ماه ها....
نوشته شده توسطكبري جعفري 5ام بهمن, 1401
ماه رمضان براى عامّۀ مردم انفع است ولى ماه رجب براى خصوص سالكان الى الله نفعش از ماه رمضان بيشتر است
ماه رمضان براى عامّۀ مردم نَفع بيشترى دارد ولى ماه رجب براى خصوص سالكان الى الله از ماه رمضان نافع تر است در واقع ماه رجب تفاوتش با دیگر ماه ها این است که بروزات آن خفیّ است، در ماه رمضان همه می فهمند، همه این اختلاف را متوجه می شوند، همین روزه ای که انسان می گیرد می فهمد که این روزه چه تغییری در او ایجاد کرده است حتی افرادی که خیلی اهل این مطالب هم نیستند معترف اند، متوجه می شوند و می فهمند
ولی ماه رجب را کسی نمی فهمد، نکته اش هم همین است، ماه رجب برای خاصّان است، لذا خدا نگذاشته که همه بفهمند، متعلق به کسانی است که به دنبال مطلب هستند، برای آنهایی است که در راه اند، برای آنهایی است که به دنبال یک چاره ای می گردند، ماه رجب برای آنهاست،
اهتمام بزرگان نسبت به ماه رجب حتّى از ماه رمضان هم بيشتر بود و عبارت ايشان اين بود که ماه رجب و ماه های حرام ، ماه هایی هستند که سالکین نسبت به این ماهها باید واکنش و حساسیت بیشتری نشان بدهند، مسأله یک مسألۀ اعتباری و توهّمی نیست، بلکه یک مسألۀ واقعی است، مشخص است وقتی که ماه رجب می آید حال و هوا با ماه جمادی فرق دارد، چطوری که شما ماه رمضان را می فهمید و متوجه می شوید! حال و هوا در ماه رمضان تفاوت می کند، چطور وقتی محرّم می آید متوجه می شوید حال و هوا عوض شده است، آن اثر معنوی این حادثه، چطور فضا را تغییر می دهد و محزون می کند و فضا را فضای دیگری می کند.
بطور کل همان طوری كه اسماء و صفات الهی متفاوت است و هر اسم يك اثر خاصّی دارد و هر صفت يك اثر خاصی دارد اين نزول اسماء و صفات الهی بر اين عالم و در نفس، هر كدام اينها يك جنبه از جنبههای تربيتی و تكاملی انسان را به وجود میآورد
فلهذا ما مشاهده میكنيم در قضايای مختلف اثرات مختلفی برای انسان پيدا میشود در حوادثی كه برای انسان پيش میآيد يك اثرات خاصّی دارد،
نماز برای انسان يك اثری دارد كه آن اثر را روزه ندارد! روزه يك اثری برای انسان دارد كه آن اثر را نماز ندارد! هر كدام از اينها يك اثر خاصّ به خودش را دارد حج برای انسان يك اثری دارد كه آن اثر را روزه ندارد اگر شما به جای حج روزه بگيريد فايده ندارد! هيچ فايده ای ندارد! چرا؟
چون جهات وجودی نفس متفاوت و متكاثر است و اين عبادات برای تكميل و ترميم و تدبير يك جنبه از جهات مختلفۀ نفس وضع شده و مشروع شده است. همين طور ايّام و اوقات هم اثرات خاصّ به خودشان را دارند.
منبع: پرتال متقین/بیانات مرحوم علّامۀ طهرانی
چگونه ميتوانيم هم خداوند را خالصانه عبادت کنيم؟
نوشته شده توسطكبري جعفري 22ام فروردین, 1401
چگونه ميتوانيم هم خداوند را خالصانه عبادت کنيم؟
پاسخگو : حضرت آیت الله مصباح یزدی حفظه الله چگونه ميتوانيم هم خداوند را خالصانه عبادت کنيم وبه ياد غير او نباشيم، وهم محبت 14 معصوم را در دل داشته باشيم؟
ابتدا سؤال سادهاي را مطرح ميکنيم : آيا ممکن است شما کسي را دوست داشته باشيد ، ولي متعلقات او را دوست نداشته باشيد ؟
هر کس بهرهاي از محبت برده باشد ميداند که لازمه محبت به کسي ، محبت به آثار و متعلقات اوست . حتي انسان صداي محبوب و بوي بدنش را هم دوست ميدارد ؛ هم چنين خانه و فرزند و لباس و ساير متعلقاتش را . پس چگونه ممکن است کسي خدا را دوست داشته باشد و زيباترين جلوههاي خدا و محبوبترين محبوبهاي او را دوست نداشته باشد ؟
مخصوصاً با توجه به اينکه ما معمولاً خدا را هم به وسيله مخلوقاتش ميشناسيم و خوبيها و زيباييهاي او را در آيينه خوبيهاي بندگان شايسته تماشا ميکنيم. و بالاخص با توجه به اينکه آنان واسطه فيض براي ساير مخلوقات هستند و همه چيز به طفيل وجود ايشان آفريده شده است و راه رسيدن به خدا از مجراي وجود ايشان ميگذرد.
«إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا»
(احزاب / 56)
از خداوند تعالي توفيق شما را در شناخت اسلام و عمل به وظايف خواستاريم
گفتگوی دینی
مضامینی از دعای عرفه(آیت الله جوادی آملی)
نوشته شده توسطكبري جعفري 29ام تیر, 1400ما خدا را می خواهیم. چون کار از غیر او ساخته نیست. یا باید برویم پیش اوکه خیلی سخت است؛ کار مقرّبین است. یا حالی داشته باشیم که او پیش مابیاید. فرمود: اگر دل شکسته داشتی، منم - منم نگفتی، خود را ندیدی، مغرورنشدی، همیشه قلب شکسته داشتی، آنجا خدا هست. ما حالا اگر نشد به حدّ سلمان واباذر برسیم، لاأقل یک دل شکسته ای داشته باشیم…
عرفه روز دعا و روز نیایش و مناجات با پروردگار عالمیان است، دعایی که طبق فرموده علی (ع) همه هستی انسان هاست.
اساساً انسان از خودش چیزی ندارد و در این عالم او فقط مالک دعاست. وجود مبارک امام حسین (ع) ناتوان ترین مردم را کسی می داند که از دعا کردن عاجز باشد و می فرماید: اعجز النّاس من عجز عن الدّعا؛ به همین جهت در روز عرفه گرچه روزه گرفتن مستحب است اما به خاطر اهمیت آن فرموده اند که اگر روزه موجب ضعف می شود و از دعا کردن بازمی دارد دعا خواندن بر روزه تقدم دارد.
یکی از زیباترین و شیرین ترین دعاها مناجات امام حسین (ع) در روز عرفه است. آن حضرت در این دعای پرمحتوا و شیوا که در عصر روز عرفه و مناسب ترین وقت دعا عرضه شده است، عالی ترین مضامین توحیدی را در قالب کلماتی دلنشین بیان می کند. امام حسین (ع) این مناجات عاشقانه را در فضائی معنوی و در کنار کعبه، مقدس ترین جایگاه مسلمانان و با دلی پرسوز و چشمانی اشکبار قرائت کرده و به عنوان منشور جاویدان توحید برای اهل ایمان به یادگار گذاشته است.
مهمترین نیایشی که جنبه سیاسی، عبادی حج و زیارت را به خوبی تبیین می کند دعای عرفه عارف معروف در بین اهل معرفت و سیر شاهدان کوی شهود و شهادت، سالار جانبازان میدان نبرد توحید علیه طاغوت، و سرور پاکان و آزادگان، در ساحت فضیلت حضرت حسین بن علی (ع) است. این دعا هم دستور کفرستیزی و راه طاغوت زدایی و رسم سلحشوری و سنت سرکوبی جنایتکاران را ارائه می کند و ظهور ولایت الهی را نشان می دهد و هم تجلی هستی و ذات اقدس خداوند و ظهور گسترده و همه جانبه آن ذات مقدس و خفای هرچه غیر اوست در پرتو نور او و پی بردن به او از خود او به غیر او بها ندادن و غیر او را به او شناختن و ذاتش را عین شهود و مستغنی از استشهاد دانستن را تفهیم می کند.
درس اخلاق . قم. اول بهمن ماه1383
کیفیت تلاوت قرآن در رمضان
نوشته شده توسطكبري جعفري 25ام فروردین, 1400گاهی رفقا در مورد كيفيت خواندن قرآن میپرسيدند؛ عرض می کردم در غير ماه مبارک رمضان انسان با تأمل و توجه به معاني و كلمه به كلمه و با دقت به معانی و تفسير بخواند اشكالی ندارد، ولی در ماه مبارک رمضان کثرت تلاوت مطلوب است.
بزرگان زياد میخواندند و سفارش هم شده است. خود ختم قرآن مطلوب بوده و هست لذا اگر كسی نه اين كه بیتوجه بخواند، ولی طبق روال عادی هر 25 دقيقه، نيم ساعتی يك جزء قرآن را بخواند خوب است..
منبع: نرمافزار الهادی/حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
رنجی که می توانیم نبریم!
نوشته شده توسطكبري جعفري 4ام اردیبهشت, 1399
مهمانی برپا شده است ، زمان صرف غذا فرا می رسد ،10 ، 15 نوع غذا و دسر چیده می شود …
چرا هم برای خود و هم برای دیگران زحمت درست می کنیم؟! با آماده کردن غذاهای زیاد به خود رنج می دهیم! مهمان ها هم نمی دانند از کدام غذا میل کنند ، از هر غذا کمی نوش جان می کنند و این احتمال وجود دارد که از لحاظ گوارشی دچار مشکل شوند! هم چنین آن کسی که وضع مالی مناسبی نداردخجالت زده می شود و… !
آشنایی وضع مالی بسیار خوبی داشت اما در مهمانی غذای بسیار ساده ای را تهیه می دید ، می گفت من می توانیم مهمانی مجلل برپا کنم اما مخصوصا ساده می گیرم تا اگر کسی در فامیل دچار مشکل است ، بتواند مهمانی کم هزینه ای بگیرد بدون این که شرمنده شود!
ماه مبارک رمضان در پیش است ، لطفا همه مهمانی ها از جمله افطاری ها را ساده تر بگیریم ! هم خودمان آسوده تر هستیم و هم دیگران!
نمی دانم چرا از یک طرف همیشه گله از مشکلات اقتصادی وجود دارد و از طرف دیگر مهمانی ها روز به روز تجملاتی تر می شوند! به خود و دیگران رحم کنیم!
باور کنیم آبروی ما در گروی تعداد غذاها نیست! حفظ احترام مهمان هم ارتباطی به طول سفره ندارد!
این پست رو سه سال پیش گذاشته بودم حالا که فک میکنم احوال امروز ما بی اعتنایی به این مسایل هست
خدایا ما رو ببخش