« بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ »
  • تماس
« مناجات صبحگاهیریشه مظلومیت امیرالمومنین علیه السلام »

نهج البلاغه اخ القرآن

نوشته شده توسطكبري جعفري 18ام خرداد, 1399

نهضت نهج البلاغه خوانی

نهج البلاغه را اخ القرآن نامیده اند

این تعبیر اگرچه برآمده از ذوق دانشمندان است اما از جهات مختلف قابل توجه است:

1⃣: اولاً از آن جهت که برادر غالباً کمک کار و یاور تحت امر برادر بزرگتر است. موسای نبی وقتی مامور شد تا با فرعون گفتگو و در صورت لزوم مبارزه کند، از خداوند درخواست کرد که برادرم هارون را برای تقویت من همراه من بفرست.

 رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم نیز از ابتدا تا انتهای رسالت خود، امیرالمومنین را برادر معرفی و خطاب می فرمودند و به لفظ وصی و خلیفه اکتفا نمی کردند.
خب! صفت برادری نهج البلاغه برای قرآن نیز می تواند مفهوم یاری قرآن برای درک صحیح، عمیق و متقن آن را داشته باشد؛ پس نهج البلاغه نه تنها در عرض قرآن و جایگزین قران نیست بلکه برادر کوچک قران است که در فهماندن مقصود قرآن و تحقق اهداف آن نقش بسزایی دارد.
قرآن، صامت است و باید کسی از جانب او نطق کند و علی علیه السلام قرآن ناطق است و نهج البلاغه عصاره شگفت انگیز آن نطق هاست.(#خطبه158)

 

2⃣:ثانیاً برادر با برادر از یک اصل و ریشه و خون و رگ و پی هستند

 بنابراین انس با نهج البلاغه انسان و جامعه را با همان اصول و ریشه های اعتقادی، اخلاقی و رفتاری آشنا و مانوس می کند که انس با قرآن می کند.

بنابراین توصیه به انس با نهج البلاغه نه تنها تعارض با انس با قرآن ندارد بلکه توصیه به فهم بهتر و دقیق تر و صحیح تر معارف مورد نظر قرآن است.
و صد البته هرگز نهج البلاغه خوانی ما را خواندن و تدبر از قرآن بی نیاز نمی کند.

 

3⃣:ثالثا از آنجا که غرض و مقصود قرآن کریم هدایت جامعه بشری به سمت سعادت جامع می باشد و جامعه برای رسیدن به سعادت چاره ای جز برخورداری از حکومت ندارد، نهج البلاغه تنها کتاب دست اول است که نگاه حکومتی یا حاکمیتی به دین و زندگی دارد.

پس بهترین شرح و تفسیر قرآن است.

 همانگونه رهبر معظم انقلاب حفظه الله به تعبیری و حضرت آیت الله جوادی آملی نیز با تعبیر مشابهی به این حقیقت تصریح فرموده اند.

حجت الاسلام مهدوی ارفع

 


فرم در حال بارگذاری ...