« چگونه دختری محجبه داشته باشیم؟ | "من زنده ام" » |
پيامبر وضو گرفتن را از كه آموخت؟
نوشته شده توسطكبري جعفري 12ام شهریور, 1394
پس از نزول نخستين آيات از قرآن كريم، در روز دوم بعثت، جبرئيل نزد پيامبر اكرم (ص) آمد و طريقه وضو گرفتن و نماز خواندن را به وي آموخت.
با نزول نخستين آيات از پيام وحي، پيامبر رسالت خويش را آغاز نمود. همسر رسول خدا، خديجه بنت خويلد اسدي، نخستين فرد از زنان است كه در پي آگاهي از بعثت، مسلمان شد. در اين زمينه، اختلاف نظري ميان تاريخنويسان نيست؛ ولي درباره اشخاص ديگر اختلاف نظرهايي وجود دارد. بر پايه ديدگاه مشهور شيعيان و اهل سنت، نخستين مرد مسلمان حضرت علي (ع) بود كه از دوران كودكي تحت سرپرستي حضرت رسول قرار داشت و در همه كارها پيرو وي بود و لحظهاي به خداوند شرك نورزيد. البته بر پايه روايتهاي معتبر، وي نخستين شخصي است كه اسلام آورده يا نماز خوانده و يا ايمان آورده است و تعبير «نخستين مرد» منافاتي با «نخستين مسلمان» بودن ايشان ندارد. پس از ايشان نيز زيد بن حارثه به دعوت پيامبر ايمان آورد.
پس از نزول نخستين آيات از قرآن كريم، در روز دوم بعثت، جبرئيل نزد حضرت آمد و طريقه وضو گرفتن و نماز خواندن را به وي آموخت. حضرت علي (ع) نيز آن را از پيامبر (ص) فراگرفت و نخستين نماز بر پايه آموزش جبرئيل در ظهر اين روز به پاي داشته شد.
در پي گذشت مدتي از دعوت پنهاني، مسلمانان براي انجام فرايض خويش به درههاي پيرامون مكه ميرفتند. پيامبر (ص) نيز در خانه ارقم* مخزومي كه در دامنه كوه صفا قرار داشت، مردم را به اسلام دعوت ميكرد كه ثمره آن اسلام آوردن۴۰ تن بود. پس از سپري شدن دوران دعوت پنهاني، آياتي بر حضرت نازل شد كه بر پايه آن، رسول خدا مأمور شد مردم را آشكارا به دين اسلام دعوت نمايد. بر همين اساس، ايشان نخست سران و بزرگان قريش اعم از بنيهاشم، بنيعبدالمطلب، بنيعبدالشمس و فرزندان عبدمناف را به مهماني دعوت نمود تا موضوع رسالت را به آنها اعلام نمايد و آنها را به آيين اسلام و يكتاپرستي فراخواند. در آن همايش كه به رخداد يوم الدار شهرت يافت، حضرت پس از بيان رسالت و مأموريت خويش براي هدايت انسانها، از آنها خواست تا دعوت او را بپذيرند؛ ولي هيچ كس جز حضرت علي (ع) به دعوت او پاسخ نداد. سپس پيامبر دعوت آشكار خويش را آغاز نمود و مردم را به سوي خدا دعوت كرد و با واكنش قريش روبهرو شد.
منبع: پايگاه اطلاع رساني حج
ضمن تشکر از روشنگری شما در باب چله نشینی پاسخ شما در ذیل نظر ارزشمندتان درج شده است در صورت تمایل مطالعه فرمایید .
با تشکر
عضو هیئت علمی مؤسسه قرآنی نیایش
فرم در حال بارگذاری ...